Trädgårdsdesign

Är det dags att tänka om i trädgården? 
Vi kan hjälpa dig med idéer för funktion och rumslighet, växtförslag och ritningar inför anläggning. Oavsett om det gäller en liten del av trädgården eller ett helt komplett designförslag så kan vi hjälpa er att hitta en bra lösning som passar ert behov.  Vi utgår alltid efter platsens förutsättningar för att nå ett så bra resultat som möjligt.

Det är viktigt för oss att ha en öppen dialog med dig som kund under arbetsprocessen och vi lämnar alltid offert innan påbörjat uppdrag.

Kontakta oss

 
Hur kan arbetsprocessen se ut?
1.  Ni kontaktar oss  via mail eller telefon och vi bokar in ett förutsättningslöst möte i er trädgård. 
2.  Vi skickar en offert som utgår utefter de behov som framkommit under mötet. 
3.  Efter ni har sett vår offert så rekommenderar vi att ni går igenom 'Checklistan' som är ett frågeformulär som hjälper er att komma fram till vad era mål är med er trädgård. Checklistan får ni av oss vid vårt första möte eller fyller i digitalt här på vår hemsida.
4. Ni kontaktar oss för eventuella frågor.
5. Vid godkänd offert sätter vi igång med arbetet för att verkställa era drömmars trädgård.


 

Vad kan ingå i en trädgårdsdesign?
- Skalenlig idéskiss som fokuserar på form, funktion och rumslighet.
En idéskiss ger er en bild av hur er trädgård kan se ut och vilka funktioner olika ytor kan ha och hur de utformas. Passar bra om ni önskar att få hjälp med idéer och lösningar men ej behöver en detaljerad plan inför anläggning. Ett bra alternativ om ni önskar att arbeta med er trädgård i olika etapper men önskar få hjälp med helheten.

- Växtförslag samt för hela eller delar av er trädgård. Vi skickar alltid med växtlista med svenskt och vetenskapligt namn. Om ni önskar att plantera själva eller anlita annan part så kan vi bistå med en detaljerad planteringsplan. Skötselkalender som anger hur och när växterna bör skötas under året. 

- Förslag på markmaterial. Vi kan ge dig råd och hjälpa dig med val av markmaterial samt räkna på mängd inför inköp.

- Skalenlig illustrationsplan. I en illustrationsplan så får du en planritning där alla trädgårdens funktioner ,växter och markmaterial är inritade i detalj. Detta är ett bra val om du önskar att få en tydlig bild om hur din trädgård kan utformas och önskar att anlägga flera delar eller hela trädgården samtidigt.

- Detaljritning. Vi kan utföra ritningar på fasta konstruktioner, det kan exempelvis vara staket, vindskydd eller trädäck.

- Vi kan även hjälpa dig med inköp av växtmaterial, plantering och skötsel.


Övriga tjänster

- Styling inför försäljning.

- Blomsterarrangemang i urnor.